Reviews

iPhone XS reviews

Bij de introductie van een nieuwe smartphone of een nieuwe gadget is het altijd de vraag hoe de consument hier op reageert. Voldoet de nieuwe smartphone aan de verwachting? Is het toestel een flinke verbetering ten opzichte van de voorganger? Is de smartphone écht revolutionair? Dergelijke vragen zijn van belang gedurende het eerste ogenblik. De eerste indruk van een consument is namelijk één van de belangrijkste.

In dit artikel richten wij ons op de reviews die door kenners gepubliceerd zijn omtrent het nieuwe toestel van Apple. De iPhone XS is in september 2018 geïntroduceerd door de Amerikaanse techgigant. Maar, hoe reageerde het publiek hierop? Je kan het hieronder lezen!

Meningen

Voordat we overgaan op de reviews, is het belangrijk om uit te leggen hoe wij dit artikel samengesteld hebben. We hebben van kenners de meningen opgezocht en deze hieronder gepubliceerd. Daarbij is het van belang om te benadrukken dat dit niet onze eigen mening is. Onderstaande reviews zijn ook geen feiten, maar puur en alleen meningen van kenners.

Scherm

Allereerst komt in een review naar voren dat het scherm er érg goed uit ziet. Vorig jaar baarde iPhone enigszins opzien door de iPhone X te introduceren met een afwijkend scherm. Voor het eerst stapte iPhone af van het traditiegetrouwe scherm met aan beide zijkanten nog een zwarte strook.

Bij de iPhone XS bestaat de hele voorkant ook uit één groot scherm. Wat direct opvalt, zijn de duidelijke en felle kleuren. Dat komt voornamelijk door het oled-scherm. Deze techniek zorgt ervoor dat de kleuren perfect getoond worden.

Face ID

Bij de iPhone XS is de oude ‘home’ knop nergens meer te vinden. Dat is de knop die bij de vorige iPhone’s op de voorkant zat, waarmee het toestel ontgrendeld kon worden.

Bij de nieuwe toestellen van Apple werkt de schermontgrendeling met Face Id. Én dat werkt volgens de reviews echt feilloos. Het is dankzij deze techniek mogelijk om de telefoon te ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken. Dankzij gezichtsherkenningstechniek is dit mogelijk geworden.

De reviews zijn over het algemeen lovend over deze nieuwe techniek.

Nieuwe chip

Bij de iPhone XS heeft Apple gebruik gemaakt van een nieuwe chip; de zogeheten A12-chip. Deze chip is in feite de motor van de smartphone. Zo is deze chip verantwoordelijk voor de snelheid.

De reviews laten stuk voor stuk zien dat de chip razendsnel is, maar dan ook écht razendsnel. Alle animaties verlopen soepel, meerdere apps kunnen tegelijkertijd draaien en het bewerken van foto’s en video’s gaat ook probleemloos.

Quotes

Hierboven heb je enkele hoogtepunten uit de internationale reviews kunnen lezen. Graag willen je nog een overzicht geven van de belangrijkste quotes met betrekking tot de nieuwe iPhone XS:

“De A12-chip is de belangrijkste reden dat de iPhone XS aanvoelt als een premium smartphone”.

“Men kan met een gerust hart stellen dat de Face ID techniek een superieure opvolger is van de vingerscan”.

“De iPhone XS heeft de nieuwe standaard erg hoog gelegd in de smartphonebranche. Concurrenten moeten flink aan de bak om op dezelfde hoogte te kunnen komen”.